Find det bedste tilbehør til dit akvarie

27 maj, 2020
Af: Amir Zainorin

Sponsoreret

jumpstory download20200527 074435 - Find det bedste tilbehør til dit akvarie

Fisk er ofte tænkt på som et enkelt, ikke-krævende kæledyr. Selvom det er rigtigt, at fisk ofte ikke kræver meget pleje og vedligeholdelse, er det vigtigt med det helt rigtige akvarie og akvarietilbehør. Et dårligt holdt akvarium kan være dødbringende for dine fisk, så det er bedst at lære så meget, som du kan, før du køber nogen fisk.

Det skal du bruge

Akvarium

Større er bedre, men husk på den plads, du har til rådighed. Undgå høje tynde akvarier og hold dig til en lav, men længere model. Disse giver nemlig mere svømmeplads. Glasakvarier foretrækkes af mange, men de vejer til gengæld mere end andre modeller. Samtidigt går glas nemmere i stykker, så det er værd at overveje, om du skal vælge en anden form for akvarie.

Lys
Selvom akvarielys ofte er indbygget i låget, kan det være, at du skal købe lyset separat. En god mulighed for en nybegynder er fluorescerende lys, da det koster mindre at køre og er meget køligere. LED-lys bliver mere almindeligt tilgængeligt og er det bedste valg, da disse pærer bruger mindre elektricitet i forhold til andre pærer. De er derfor de billigste og opvarmer heller ikke vandet.

Akvarieplanter
Akvarieplanter er ikke kun med til at dekorere dit akvarie, så det ser flot ud. Planterne har nemlig også andre funktioner. Eksempelvis er akvarieplanter med til at holde miljøet sundt for fiskene, så de har det godt og lever i længere tid. Du skal blot sørge for, at du vælger de helt rette planter til den type fisk, du har. Se et stort udvalg af akvarieplanter her.