Gør dig klar til vinterhygge med det rigtige brænde

30 okt, 2021
Af: Amir Zainorin

Sponsoreret

Vinteren nærmer sig, og det er tid til at få gang i hyggen indenfor. Der findes intet bedre end at hygge indenfor under tæppet, når det er bidende koldt udenfor. I de kolde måneder er det ligeledes værd at tænde op i brændeovnen. Ikke nok med at den sørger for dejlig varme, så er det også utrolig hyggeligt med en brændeovn.

Men før at du kan gå i gang med at tænde op i din brændeovn, har du brug for noget brænde. Der findes flere forskellige typer af brænde på markedet i dag, så du kan vælge det brænde, du foretrækker. Vil du gerne vide mere om brænde til din brændeovn, skal du bare læse med videre her.

Hvilket brænde bør jeg putte i min brændeovn?

Der findes en bred vifte af træsorter, hvilket betyder, at der også findes mange typer af brænde, som du kan putte i din brændeovn. Du kan eksempelvis bruge:

  • Birk
  • Ask
  • Bøg
  • Eg
  • Flere former for løvtræ

Før du beslutter dig for, hvilken type brænde du ønsker at købe, er det værd at overveje, hvad du egentligt bruger din brændeovn til. Skal den blot fungere som en hyggelig genstand en kold vinteraften, eller bruger du den rent faktisk til at varme din bolig op?

Derudover skal du finde ud af, om du ønsker at gøre brug af ovntørret brænde eller lufttørret brænde. Begge dele har hver deres fordele og ulemper, så det handler i sidste ende om dine præferencer.