Guide til vinkælderen

28 okt, 2020
Af: Amir Zainorin

Sponsoreret

Er du også en rigtig vinelsker? Så har du sikkert samlet dig et stort lager af vin, og næste skridt er måske en vinkælder. Med en vinkælder kan du få den rette mængde plads samt en stabil temperatur, så vinen bliver ved med at være i god stand. Desuden er en vinkælder yderst elegant og æstetisk, og du kan virkelig skabe en særlig stemning i den. Så hvis du er så heldig, at du har muligheden for at etablere en vinkælder, så bør du helt sikkert læse med her!

Indretning af vinkælderen

En vinkælder behøver i virkeligheden ikke at være en kælder – det kan også blot være et rum. Du kan indrette din vinkælder således, at den blot opbevarer din vin, og så kan du hente en flaske, når du skal bruge den i ny og næ. Du kan til gengæld også indrette vinkælderen med nogle få siddepladser, så du og din bedre halvdel for eksempel kan sidde og nyde en flaske vin i den helt rigtige stemning!

En god vinkælder vil sikre dig, at din vin holder sig god længe. Det er vigtigt at kælderen beskytter for stærk, direkte lys, for lav fugtighed samt for høje temperaturer – så skal din helt sikkert nok holde sig god. Det er vigtigt, at der holdes en nogenlunde stabil temperatur, ellers kan vinen godt blive påvirket af pludseligt temperaturskifte.

Så ikke nok med at en vinkælder selvfølgelig skal indrettes i den helt rigtige stemning – måske endda med en pladespiller og en gammel vintønde. Dog skal du huske også at have styr på alt det praktiske, så dine flasker med vin forbliver gode.