5 grunde til at anlægge en have

25 okt, 2019
Af: Amir Zainorin

Sponsoreret

Tidligere var der ingen problemer med at skabe plads til at bo. Husene lå ofte på store grunde, hvor folk kunne anlægge haver. I dag er byerne fulde af tætliggende bygninger og lejligheder, og haver er ikke længere så typiske.

Haven kan spille en vigtig rolle i folks liv. Hvis du ikke har plads udenfor, kan du oprette en have på taget eller i et hjørne af lejligheden. Her er nogle gode grunde til at få en have.

Selvforsyning

Priserne på grøntsager og frugter stiger støt. Mange avlere og landmænd tilføjer desuden skadelige pesticider til afgrøderne, hvilket kan skade dit helbred. Hvis du dyrker dine egne afgrøder, vil du være i stand til at spise friske grøntsager og frugter.

Æstetik

Haver ser smukke ud, og du kan dyrke forskellige farvede blomster og kreere et dejligt hyggeligt opholdssted, hvor du kan tilbringe eftermiddagen. En have kan forbedre den æstetiske fremtoning ved et hus.

Post billede 5 grunde til at anlægge en have Anti stress - 5 grunde til at anlægge en have

Anti-stress

Havearbejde kan lindre din stress. Mennesker arbejder hele dagen er ofte stressede på grund af overbelastning på arbejdet, problemer i forholdet, økonomiske problemer og andre mange andre ting.

En have kan være et godt sted at dæmpe din stress og fokusere på noget konstruktivt og sundt. En have kan også afhjælpe depression.

Tæt på naturen

Når du tilbringer tid i din have, får du en chance for at være tæt på naturen. Du vil se himlen, fuglene, planterne og blomsterne. Du vil føle dig glad og stressfri, og du vil værdsætte, hvad naturen har at byde på.

Sundhed

Havearbejde er ikke kun godt for din mentale sundhed, men det har også en positiv effekt på dit fysiske helbred. Det kræver en stor indsats at skabe og vedligeholde en have. Du bliver nødt til at være fysisk aktiv, og som resultat vil du tabe dig og forblive sund og rask.

Der er masser af grunde til at have en have i tilknytning til dit hus. Uanset, hvor meget plads du har, skal du overveje at skabe et grønt hjørne til gavn for sind og helbred.