5 ting der skal være tilgængelige i et seniorvenligt hjem

17 jan, 2020
Af: Amir Zainorin

Sponsoreret

Folks liv ændrer sig, når de går på pension. Deres børn får travlt med arbejde og tilbringer det meste af dagen væk fra hjemmet. Nogle mennesker bor også alene, og derfor bør sikkerhed og komfort være højeste prioritet for dem.

Når du skal finde et hus til ældre mennesker, skal du overveje følgende ting:

Backup på strøm

Huset skal have backup på strømforsyningen døgnet rundt. I tilfælde af en strømafbrydelse kan det være svært for de ældre at finde en alternativ lyskilde. Deres helbred er muligvis ikke det bedste, og de kan komme til skade, hvis strømmen går.

Post billede 5 ting der skal være tilgængelige i et seniorvenligt hjem Backup på strøm - 5 ting der skal være tilgængelige i et seniorvenligt hjem

Hvis de ældre bor i lejligheder, skal elevatoreren også have backup døgnet rundt, da beboerne højst sandsynligt vil bruge elevtoreren frem for trappen.

Badeværelser til specielle behov

Badeværelset er et af de steder, hvor der er størst risiko for ulykker. Dørenes låse skal derfor kunne låses op fra begge sider. I bruser og ved toilet sal der være håndtag at gribe fat i og støtte sig til.

Post billede 5 ting der skal være tilgængelige i et seniorvenligt hjem Sikkerhed - 5 ting der skal være tilgængelige i et seniorvenligt hjem

Sikkerhed

Der bør være sikkerhedskameraer og andre sikkerhedsforanstaltninger tilgængelige. Der kan opstå nødsituationer, og et godt sikkerhedssystem kan forhindre ulykker i at ske eller sikre, at hjælpen i nødstilfælde altid er indenfor rækkevidde.

Nem adgang

Ældres sundhed bør tages med i betragtning, når man vælger et hus. Ældre skal være i stand til at kommunikere med andre i nødsituationer. Så der skal være kontakter ved siden af sengen, natlamper og samtaleanlæg i huset.

Haven

Ældre har masser af fritid, og et inaktivt liv kan skade deres helbred. Hvis der er en have foran eller bagved huset, kan de ældre med fordel tilbringe tid her. De kan gå en lille tur, passe på haven og få lidt frisk luft.

Dette vil holde dem mentalt og fysisk sunde. Et seniorvenligt hus skal være sikkert og behageligt.

Hvis de ovennævnte faciliteter er tilgængelige i huset, sørger man for, at de ældre bo i et bedre miljø og vil være i stand til let at få den nødvendige hjælp, hvis det bliver nødvendigt.aa