Oplever du problemer med synet?

10 nov, 2020
Af: Amir Zainorin

Sponsoreret

Mange mennesker oplever problemer med synet, og i nogle tilfælde bliver briller bare en nødvendighed. Med briller kan du undgå daglige gener som hovedpine, træthed eller motorisk besvær. Vi har samlet nogle af de mest udbredte synsproblemer her:

Brug for læsebriller

Mange oplever, i takt med at de bliver ældre, at det bliver sværere at læse teksterne på telefonen eller tv’et. Øjets linse bliver nemlig mindre fleksibel med alderen, hvilket kan medføre, at man får sværere ved at fokusere.

Er du langsynet?

Mange oplever denne øjensygdom, som gør, at man ikke kan fokusere klart, når tingene er tæt på. Dog ser man fuldstændig klart på genstande, der er langt væk.

Er du nærsynet?

Ligesom langsynethed, er nærsynethed en af de mest udbredte øjensygdomme. Den fungerer fuldstændig omvendt – her kan du kun fokusere klart på genstande, der er tæt på. Genstande, der ses på lang afstand, vil forekomme slørede og utydelige.

Oplever du tørre øjne?

Tørre øjne kan skyldes, at øjet ikke producerer den rette mængde tårer. Det er ikke en alvorlig tilstand, men den kan sagtens bidrage med mange gener til dagligt. Denne sygdom behandles ikke med briller, men med præparater som øjendråber eller tabletter.

Føler du dig natteblind?

Hvis det er tilfældet, oplever du kun problemer med at se, når det er mørkt. Det er en udbredt problemstilling blandt mange danskere, som kan afhjælpes ved at regulere på dine nuværende briller. Det kan også skyldes, at du ikke får de rette vitaminer.

Måske har du en bygningsfejl på øjet?

De fleste øjne har faktisk en bygningsfejl – dog er den nødt til at være betydelig, før vi selv opdager det. En betydelig bygningsfejl rettes der oftest op på med briller eller kontaktlinser.

Har du en eller flere af disse symptomer? Bestil synstest, så du kan komme problemerne til livs.