Sådan vælger du den rigtige brændeovn

1 okt, 2021
Af: Amir Zainorin

Sponsoreret

Er du på udkig efter en dejlig og hyggelig brændeovn til dit hjem? Det er utroligt spændende i og med, at der er så mange brændeovne at vælge mellem. Dog gør det også, at det kan være noget af en proces at finde ud af, hvilken brændeovn der er den bedste for dig.

Dybest set vil det være nemmest bare at vælge ud fra, hvilken brændeovn du mener er flottest. Men det er desværre ikke den bedste måde at vælge en brændeovn på. Der er andre ting, du bør kigge på end blot brændeovnens udseende.

Hvor mange kvadratmeter skal brændeovnen opvarme?

Du bør have styr på, hvor mange kvadratmeter din nye brændeovn skal være i stand til at opvarme. Det er nemlig ikke godt med hverken en for stor eller en for lille brændeovn. Ingen af delene vil give dig en optimal nydelse.

Er brændeovnen den primære eller supplerende varmekilde?

Dit valg af brændeovn kommer også an på, om brændeovnen skal være den primære varmekilde, eller om den skal supplere en anden varmekilde såsom et oliefyr eller elvarme.

Hvor stor skal brændeovnen være?

Det er ikke kun din boligs størrelse, der er med til at afgøre, hvor stor din brændeovn skal være. Brændeovnens størrelse afhænger også af dens placering, boligens indretning samt hvor godt din bolig er isoleret.

En brændeovns ydelse angives i kilowatt (kW), og der er stor forskel på, hvor meget en kilowatt kan opvarme i forhold til boligens isolering. Det kan du se her:

  • 1 kW kan klare at opvarme 10 dårligt isolerede kvadratmeter.
  • 1 kW kan klare at opvarme 20 godt isolerede kvadratmeter.