Tips til at lære børn om menneskekroppen

27 okt, 2021
Af: Amir Zainorin

Sponsoreret

Børn vil på et eller andet tidspunkt meget gerne lære mere om menneskekroppen, og hvordan den fungerer. Læringen kan foregå på flere forskellige måder, så du kan vælge den metode, du mener er bedst.

Herunder finder du flere tips til, hvordan du kan lære børn om menneskekroppen enten derhjemme eller i et klasseværelse.

Brug anatomiske modeller

Anatomiske modeller er klart en af de bedste måder, som børn kan lære om menneskekroppen på. Her kan børn nemlig virkelig få en fornemmelse for kroppens organer, hvilke processer der foregår i kroppen og så videre. Dog er det vigtigt, at du vælger anatomiske modeller, der er præcise samt af høj kvalitet.

Læs bøger om kroppen

I dag kan du finde en lang række af bøger, der handler om menneskekroppen. Du kan få bøger til børn i forskellige aldre, så du skal selvfølgelig vælge en bog, der passer til den pågældende aldersgruppe. Det vil også være en sjov måde for børn at få en større viden om kroppen.

Lav kroppe med modellervoks

Hvis du har modellervoks derhjemme eller i klasseværelset, kan du sammen med børnene lave en menneskekrop. Du kan få børnene til at lave knogler, muskelgrupper, organer eller forskellige kropsdele.

Tag en T-shirt med fordøjelsessystemet på

Det kan være svært for børn at forestille sig, hvad der foregår inde i kroppen. Du kan gøre dette nemmere for børnene med hjælp fra en sjov T-shirt. Du kan eksempelvis tegne fordøjelsessystemet på en hvid T-shirt og herefter tage den på.