Brug for hjælp til at fjerne træstubbe i haven

30 jan, 2020
Af: Amir Zainorin

Sponsoreret

nagesh badu vYcH7pI6v1Q unsplash scaled e1580376437555 - Brug for hjælp til at fjerne træstubbe i haven

Har du en træstub i haven der skal fjernes? Så læs med her og få viden og gode råd hvis du mangler hjælp til stubfræsning.

Efter en træfældning er stubfræsning et rigtig godt alternativ til opgravning og bortskaffelse af træstubben. Stubfræsning udføres med en speciel maskine, der med et stort og kraftigt fræsehjul, saver stubben til fin flis. Denne bunke træflis kan du med fordel bruge i bede og buske. På den måde genbruger du træstubben. Ved stubfræsning undgår du samtidig at skulle rive rødderne op, men stedet hvor træet har stået, efterlader derimod med denne form for fjernelse ingen synlige spor fra stubben.

Beplantning af græs, planter eller ny belægning efter stubfræsning

Hvis du ønsker at så nyt græs, der hvor træet er blevet fjernet, skal der fræses i en dybde på 10-15 cm. Ønsker du derimod at få en ny belægning eller beplantning af nye træer eller buske, skal der fræses i en dybde på ned til ca. 35 cm.

At fjerne en stub kan være krævende og hårdt fysisk arbejde. Særligt hvis du ikke har en stubfræser, eller får hjælp til at få stubben fjernet. Det kan derfor være en fordel at få en professionel fagmand til at hjælpe dig. Særligt én som er vant til stubfræsning, så du er sikker på, at det bliver gjort rigtigt fra starten.

Hos Jysk Stubfræsning får du professionel og billig fræsning fra erfarne fagmænd. På den måde behøver du ikke selv at anskaffe dig dyrt udstyr, som du måske kun skal bruge den ene gang.