Dagen hvor vi hylder vores mor

15 jan, 2021
Af: Amir Zainorin

Sponsoreret

Vi kender alle sammen til Mors Dag. Dagen, der står i mødrenes tegn, hvor Mors Dag-blomster, gaver og forkælelse ofte indgår i mange familier. Men hvor kommer Mors Dag fra? Og hvad går det oprindeligt ud på?

Den gamle tradition – Mors Dag

Traditionen stammer faktisk helt tilbage fra 1907, hvor en amerikansk kvinde skabte idéen om en særlig dag til at hylde alle mødre. En mor gør et kæmpe stykke arbejde fra du ligger i maven, til du bliver voksen, men i den travle hverdag, kan man nemt komme til at glemme disse ting. Derfor er Mors Dag en genial tradition, hvor vi alle sammen kan stoppe op og dedikere en kærlig tanke til vores mor.

Når man forklarer baggrunden for Mors Dag, kan det godt lyde en smule højtideligt – men det er det slet ikke. I dag er dagen fyldt med hyggelige stunder, men fortsat præget af afslapning. Måske vækker du din mor med morgenmad på sengen eller giver en buket blomster. Det behøver faktisk ikke være mere end det. Så længe din mor ved, at du tænker på hende, så er hun helt sikkert glad.

Der gik ikke længe fra at den amerikanske kvinde havde foreslået en dag til at hylde mødrene, før det blev vedtaget, at den 2. søndag i maj skulle være en Helligdag! Og sådan har det være lige siden verden over. I gamle dage blev der holdt gudstjenester til fordel for Mors Dag, men i dag er der nok ikke mange, der forbinder Mors Dag med et kirkeligt besøg.