Din guide til gulvlamper

19 nov, 2021
Af: Amir Zainorin

Sponsoreret

Når det gælder indretning, er god belysning vigtig. Her er gulvlamper en fremragende måde at tilføje hyggelig stemning og stilfuldt design til din bolig.

Det kan være uoverskueligt at finde den rette gulvlampe til dit hjem, men det behøver det ikke være. Læs videre for at få tips og tricks til at vælge gulvlamper!

Funktion

Hvad skal din gulvlampe bruges til? Det er relevant at overveje, hvad formålet med lampen er, så du kan finde en, der lever op til dine behov. Overordnet kan lamper have tre formål:

  1. Stemningsbelysning: Denne belysning er ofte den overordnede lyskilde i et rum. Derfor sætter den typisk også tonen for stemningen i rummet.
  2. Opgavebelysning: Her er der tale om belysning, som oplyser et specifikt område, så du kan udføre opgaver, der kræver mere læsbarhed.
  3. Accentbelysning: Ved denne belysning fokuseres lyset på bestemte områder, som du gerne vil fremhæve. Det kan eksempelvis være en porcelænssamling eller kunst.

Størrelse

Gulvlamper findes i mange forskellige størrelser og højder. Din gulvlampe kan se malplaceret ud, hvis den er meget stor eller lille i forhold til den plads, du har til rådighed. Derfor er det væsentligt at tænke over, hvor du vil placere din lampe, inden du forelsker dig i en gulvlampe, der ikke helt passer ind i dit hjem.

Materiale

Det er detaljerne, der tæller, så derfor har gulvlampens materiale også betydning. Du kan få gulvlamper i mange forskellige materialer såsom metal, træ, glas og marmor.

Vælg gerne et materiale, som komplimenterer resten af dit hjem. Et tip er at matche gulvlampens materiale til andre materialer i din boligindretning.

Stilfulde gulvlamper fra Dyberg Larsen

Har du en forkærlighed for dansk design, kan du ikke gå galt i byen med en Dyberg Larsen-gulvlampe. Brandets filosofi er, at alle skal have råd til lækkert design, så du er altid sikker på at finde flotte lamper til gode priser, når du går på opdagelse i deres sortiment.