Din guide til træbriketter

28 sep, 2020
Af: Amir Zainorin

Sponsoreret

Der er mange, som fyrer med træbriketter, fordi det giver dem en masse fordele. Hvis du først er kommet i gang med at bruge dem, bliver det svært at stoppe igen, da det bare er så meget nemmere end at bruge brænde. Her får du en lille guide, så du kan se, om det er noget for dig eller ej.

Træbriketter – et miljøvenligt valg

Træbriketter er et godt alternativ til almindeligt brænde. Briketterne er fremstillet af overskudstræ, der er fremkommet ved eksempelvis produktion af møbler. De træbriketter, der er produceret uden nogen former for bindemiddel, er de mest miljøvenlige. Det er nemlig træets naturlige harpiks, der får dem til at hænge sammen.

Brug af træbriketter i brændeovnen

Briketter er en fantastisk brændselstype, når det kommer til at bruge dem i en brændeovn. De giver dig nemlig mest brændværdi for pengene. For det første er de altid klar til brug, og for det andet er de utrolig håndterbare.

Din rengøring af brændeovnen bliver meget nemmere, da træbriketter ikke efterlader særlig meget aske. Kvalitetsbriketter er desuden lette at tænde op med, da de kan brydes op i mindre stykker.

Slip for det hårde arbejde

Når du bruger træbriketter, slipper du for at kløve brænde samt at bruge en masse plads på opbevaring. Træbriketter kræver langt mindre opbevaringsplads og skal ikke ligge og tørre i længere tid for at have en god brændværdi.

Du skal bare sørge for, at dine træbriketter står på en palle og er indpakket i plastik, så de ikke suger fugt.