Fælder og kløver du selv dit eget træ?

29 sep, 2020
Af: Amir Zainorin

Sponsoreret

Hvis du godt kan lide selv at sørge for at fælde og kløve træ til brændeskuret, så skulle du måske anskaffe dig en brændekløver, der gør arbejdet en del nemmere for dig?

Der er noget særligt ved et brændeskur, der er stablet sirligt fra top til tå med nykløvet brænde. Problemet er bare, at det er et enormt stort arbejde både at fælde træ, kløve det og derefter stable det pænt, så det er klart til vinteren. Heldigvis findes der remedier, der kan gøre processen noget nemmere. Det kan nemlig være rigtig hårdt at kløve træ med en motorsav eller økse, i hvert fald i større mængder. Med en brændekløver kan du kløve både små og store stykker træ, og du kan hurtigt få kløvet en stor mængde på én gang. På den måde har du meget bedre tid og energi til at stable brændet pænt.

AJ Engros sælger maskiner både til privat og erhvervsmæssig brug, og de har et stort udvalg af brændekløvere. Her finder du både kraftige, professionelle kløvere, men der er også mindre maskiner til dig, der blot vil bruge kløveren i privaten.

En af de valgmuligheder, du også har, er, om du helst vil have en elektrisk brændekløver eller en, der bruger benzin. Begge typer er hydrauliske og de har begge en kraftig motor, der sagtens kan klare store stykker træ. Den hydrauliske olie skubber en plade hen mod træet, som på den måde bliver flækket midt over mod selve kløverdelen. Du kan læse meget mere om maskinerne fra AJ Engros. Se mere her.