Grav huller nemt og hurtigt med et pælebor

26 okt, 2020
Af: Amir Zainorin

Sponsoreret

Skal du grave mange huller, og har du brug for en hjælper? Du kan jo prøve at grave hullerne med en spade.

Det er godt nok en tidskrævende proces, så måske et manuelt pælebor er en bedre løsning? Det er i hvert fald nemmere. Men hvis du ønsker en virkelig god hjælper, bør du anvende et motoriseret pælebor.

Manuelt eller motoriseret pælebor?

Et pælebor er også kendt som et jordbor. Det er et stykke værktøj, der gør det langt nemmere at grave dybe huller til stolper. Det kan eksempelvis være i forbindelse med opsætning af et hegn, fordi du skal have lavet en hestefold eller lignende.

Der findes pælebor med og uden benzin. Et manuelt pælebor er ganske udmærket til et par enkelte huller. Men hvis du skal i gang med mange huller, er det en fordel at vælge et motoriseret pælebor.

At gøre brug af et pælebor, der er drevet af benzin, gør projektet meget mere overskueligt. Sådan et pælebor kan nemlig grave et dybt hul på omkring to minutter, hvilket et pælebor med en rugbrødsmotor ikke er i stand til.

Flere størrelser på pælebor

Et hul er ikke altid bare et hul. Hullet skal formentlig have en specifik størrelse, så det passer til formålet. Du kan købe pælebor i forskellige størrelser såsom 10, 15 eller 20 centimeter.

Der findes pælebor, hvor du kan skifte mellem de forskellige hulstørrelser, hvis du har brug det. Det er også muligt at få bor, hvor dybden er angivet med 10 centimeters intervaller.