5 typiske problemer med indendørs haver

11 okt, 2019
Af: Amir Zainorin

Sponsoreret

Havearbejde kan være sjovt og giver dig ro i sindet. Men det er ikke alle, som har plads nok foran huset til at skabe en dejlig have. Så mange mennesker vender sig derfor mod indendørs haver. Du kan bruge overskydende plads i huset til at skabe en indendørs have.

På den ene side ligner det en god idé, men på den anden side er der masser af udfordringer forbundet med denne løsning. Her er de mest almindelige problemer forbundet med indendørs haver.

Post billede 5 typiske problemer med indendørs haver Utilstrækkeligt lys - 5 typiske problemer med indendørs haver

Utilstrækkeligt lys

Når du dyrker planter indendørs, får du ikke nok sollys, så du bliver nødt til at bruge kunstig belysning. Selv hvis du placerer planterne i nærheden af vinduerne, er lyset muligvis ikke nok.

Utilstrækkelig vanding

Folk har ofte en tendens til at give enten for meget eller for lidt vand til indendørs planter. Men sker det, vil planterne langsomt dø. Du skal sørge for ordentlig dræning, så det ekstra vand kan komme ud. For at løse problemerne med vanding, kan du købe potter med god dræning.

Post billede 5 typiske problemer med indendørs haver Bakterier og sygdomme - 5 typiske problemer med indendørs haver

Bakterier og sygdomme

Der er større risiko for infektioner og sygdomme i indendørs planter. Hvis du ser tegn på sygdom, skal du behandle dem med det samme. Hold godt øje med planternes tilstand og hold dem sunde.

Fugtighed

Indendørs planter har brug for fugtighed for at leve. Det er dog et almindeligt problem, at disse planter tørrer ud. For at sikre, at planterne får tilstrækkelig med fugt, skal du sprøjte vand på planterne mindst en gang dagligt, så de ikke tørrer ud.

Post billede 5 typiske problemer med indendørs haver Gødning - 5 typiske problemer med indendørs haver

Gødning

Mange bruger ikke den rigtige gødning til deres planter. Det kan betyde, at bladene bliver brune. For at forhindre dette, skal du besøge en planteskole og få råd om den type gødning, der passer til  din indendørs plante.

Med den rigtige pleje vil du være i stand til at dyrke planter indendørs. Det kan dog til tider være udfordrende, og du bør derfor søge råd hos eksperterne.