Hvilket havemøbelsæt skal jeg vælge?

25 feb, 2021
Af: Amir Zainorin

Sponsoreret

At vælge det bedste materiale til dine havemøbler handler om, at du skal kende en smule til de forskellige materialer. Møbler til udendørs brug er nemlig lavet af forskellige materialer, hvor hvert materiale har sine egne fordele og ulemper.

For at finde ud af hvilket materiale, der er det bedste til dit hjem og din livsstil, skal du overveje et par faktorer.

Havemøbler lavet af teaktræ

Mange havemøbler i træ er i dag lavet af teaktræ. Vælger du et havemøbelsæt af teak, får du holdbare og vedligeholdelsesfrie møbler. Denne type af træ indeholder nemlig en del olie, så møblerne holder sig pæne.

Dog er det en fordel at behandle havemøbler i teaktræ, da de uden behandling bliver grimme at se på med tiden. Samtidigt er disse møbler heller ikke de billigste på markedet.

Havemøbler lavet af aluminium

Aluminiumshavemøbler er rustfrie, mens det samtidigt er et let og robust materiale. Derfor kan du lade disse møbler stå udenfor hele året rundt. Til gengæld er disse møbler som regel ikke lige så elegante og indbydende som andre typer af havemøbler.

Havemøbler lavet af plastmaterialer

Disse havemøbler kan både være lavet af eksempelvis polywood, polyrattan eller nonwood. Denne type er let og nem at flytte rundt på, mens de generelt også er billigere end havemøbler i træ.

Derudover er de nærmest vedligeholdelsesfrie, da de blot kan vaskes med sæbe og vand. Ulempen ved havemøbler i plast er, at de går nemmere i stykker end andre typer. Desuden kan de nemt kastes rundt i haven, hvis der er vind m.m.

Find forskellige havemøbelsæt her: https://www.vidaxl.dk/g/6367/havemobelsaet.