Hvordan finder jeg den bedste hækkeklipper?

27 feb, 2020
Af: Amir Zainorin

Sponsoreret

anton nikolov vU9xjJj1Y A unsplash scaled - Hvordan finder jeg den bedste hækkeklipper?Når foråret kommer, betyder det, at du skal ud og gøre din have klar til sommeren. Her er en god hækkeklipper en velsignelse, da den helt rigtige model både sørger for, at du sparer tid og ikke skal døje med ømme arme. Ved valg af en ny hækkeklipper afhænger meget af den type hæk, du har i din have samt hvor mange.

Du skal derfor starte med at stille dig selv følgende spørgsmål: Hvilken type hækkeklipper har jeg brug for? Når du har fundet ud af, om det skal være en elektrisk hækkeklipper, en hækkeklipper med ledning eller en benzindreven hækkeklipper, er det værd at overveje, hvad den skal kunne. Det kommer naturligvis an på, hvad der passer til din have samt hvilke funktioner, som er nyttige for dig.

Disse overvejelser skal du gøre dig

Hækkeklippere kan fås med forskellige bladlængder og klippebredder. Jo længere klingen er, jo mere vil du også være i stand til at klippe på én gang. Imidlertid er en længere klinge også sværere at håndtere.

Samtidigt er det en fordel at købe en hækkeklipper, der er ergonomisk korrekt og ikke vejer særlig meget. Det gør, at den er mere behagelig for dig at arbejde med. Andre faktorer, du skal have in mente, er hvor sikker hækkeklipperen er, samt hvor meget den støjer.

Eksempelvis er det en fordel med en hækkeklipper med dobbelt kontakt eller tohåndsbetjening. Selvfølgelig kan du ikke komme udenom, at en hækkeklipper vil støje under brug, men der kan være stor forskel på støjniveauet.