Virker din cirkulationspumpe optimalt?

27 feb, 2020
Af: Amir Zainorin

Sponsoreret

he gong 2VCtLsPEaWI unsplash scaled - Virker din cirkulationspumpe optimalt?

Centralvarmesystemet er sammensat af flere små dele, og dette inkluderer en cirkulationspumpe. Generelt er cirkulationspumper ansvarlige for at cirkulere varmt vand frem og tilbage mellem en radiator og en kedel. Hvis pumpen ikke fungerer 100 %, er systemet ikke i stand til at gennemføre cirkulationen effektivt.

De fire mest almindelige problemer med cirkulationspumper

Cirkulationspumper fungerer ikke altid, som de gjorde, da de var helt nye. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på de problemer, der kan opstå efterhånden, som pumpen bliver ældre, så du hurtigt kan skride ind.

  1. Mærkelige lyde

En korrekt fungerende pumpe laver ikke høje lyde. Så hvis du bemærker anderledes og mærkelige lyde, når cirkulationspumpen er i brug, kan det være et tegn på begyndende problemer.

  1. Centralvarmesystemet er højt

Selve cirkulationspumpen kan lave mærkelige lyde, men der kan også komme lyde eller støj fra det samlede centralvarmesystem. Støjen kommer ikke fra pumpen, men kommer fra et andet sted i systemet. Det kan være en brummende eller bankende lyd. Det betyder, at der er kommet luft ind i centralvarmesystemet, og det er tid til at udlufte det ved hjælp af pumpens udluftningsskrue.

  1. Cirkulationspumpen laver ikke støj

En cirkulationspumpe laver en lille smule lyd, når den starter. Hvis dette ikke finder sted, så virker pumpen ikke korrekt, og der skal laves en fejlfinding på systemet.

  1. Pumpen starter ikke

Når cirkulationspumpen ikke starter, skal du få en fagkyndig person til at tage et kig på cirkulationspumpen. Fagpersonen kan hurtigt vurdere, om pumpen kan repareres eller, om den skal udskiftes.